MANİSA / AKHİSAR - Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi

TARİHCE

İlk binamız, 1924 yılında Kaymakam Talat Bey ve General Fahrettin Altay'ın girişimleri ve ayrıca Belediye Başkanı Mehmet MÜDERRİSOĞLU'nun yardımıyla başlayan ve 1925 yılında yapımı biten Misak-ı Milli adı verilen erkek numune okuludur. 08.03.1947 tarihinde okulumuzun ilk binası Misak-ı Milli İlkokulu olarak Türk Milli Eğitiminin hizmetine girmiştir. Sekiz yıllık temel eğitim uygulaması nedeniyle Misak- Milli İlkokulu ile Ali Şefik Ortaokulu birleştirilmiş ve Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu olarak 2001 yılına kadar binamız ilköğretim okulu olarak hizmet vermiştir. Öğrenci sayısının artması ve binanın küçük gelmesi nedeniyle okul bahçesinin kuzey doğusuna yeni binalar yapılmış ve Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulunun bütün bölümleri yeni yapılan binaya taşınınca 2001-2002 Eğitim ve Öğretim yılında Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu´nun 1924 yılında Erkek Numune Okulu olarak açılan tarihi binasında eğitim ve öğretime başlamıştır.

9 yıl bu binada hizmetini sürdürmüş olup 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 derslikli 4 katlı yeni bir eğitim binası ile birlikte 304 yatak kapasiteli öğrenci pansiyonu hizmete girmiştir. 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren yeni binamızda eğitime başlanmıştır. Binamız doğalgaz ile ısıtılmaktadır.

Öğretmen liseleri bakanlığımızın kararı doğrultusunda kapatıldığından okulumuz Anadolu lisesine dönüştürülmüştür. 2014-2015 Öğretim Yılından itibaren Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Yayın: 28.12.2012 - Güncelleme: 15.07.2021 23:23 - Görüntülenme: 4635